De vernieuwde JGZ richtlijn Extremiteiten is gepubliceerd. Tegelijkertijd staat de geactualiseerde, betrouwbare informatie voor ouders daarover op Opvoeden.nl. Onder andere de teksten over de Ziekte van Osgood-Schlatter, platvoeten en groeipijn zijn aangevuld met tips.

Het is bij deze richtlijn weer gelukt om de informatie voor professionals en de vertaling ervan voor ouders op hetzelfde moment beschikbaar te stellen. In een animatie hoor je meer over de inhoud van de richtlijn en de verbinding met de informatie voor ouders, klik hier.

De Richtlijn Adviescommissie (RAC), het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), TNO en ZonMW deelden met Opvoeden.nl de ambitie om de informatie voor ouders meer te betrekken in het proces van de richtlijnen. Uit een nieuwe of gewijzigde richtlijn komt bijna altijd informatie die voor ouders relevant is. Meestal werd dit pas na publicatie van een richtlijn verwerkt. Met het NCJ maakten we afspraken om dat al eerder in het proces op te pakken, zodat ouders de juiste, actuele informatie ontvangen. Hierdoor was al vóór de publicatiedatum van de richtlijn duidelijk wat de gevolgen waren voor de opvoedinformatie voor ouders en konden de teksten daarop aanpassen.

Compleet aanbod

Opvoeden.nl is blij dat op deze manier is bijgedragen aan het bieden van een compleet aanbod aan professionals een compleet aanbod, namelijk een nieuwe richtlijn en de bijbehorende informatie voor ouders! Dit lukte eerder al bij:

– Richtlijn Taalontwikkeling
– Richtlijn Lengtegroei
– Richtlijn Ondergewicht
– Richtlijn Opsporen Oogafwijkingen

Ouderinformatie de NCJ-website

De website van het NCJ biedt een overzicht van alle richtlijnen. In de opvoedgerelateerde richtlijnen is een link toegevoegd naar de bijbehorende informatie op Opvoeden.nl, bijvoorbeeld bij ADHD. Zo wordt het voor professionals nog eenvoudiger om de betrouwbare informatie voor ouders toe te passen in de praktijk!

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER