Een bijdrage leveren aan de samenwerking en professionalisering binnen het gezinshuiswerkveld. Dát is het doel van het nieuwe online platform ‘Gezinshuizen samen sterk’. Het platform is een initiatief van het kernteam Gezinshuizen, dat wordt gevormd door het NJi, BGZJ, Gezinshuis.com, OZJ, Present 24×7, VNG en VWS.

Op het online platform kunnen gezinshuisprofessionals onder meer ervaring en kennis uitwisselen via de chat, nieuwsberichten lezen, documenten downloaden en via een kalender deelnemen aan activiteiten en bijeenkomsten. Daarnaast wil het platform ontmoeting stimuleren met en tussen alle professionals die werkzaam zijn in het gezinshuiswerkveld.

Gezinshuisouders

Een gezinshuis is een gezinsvorm voor kinderen met complexe problemen, die vaak wat ouder zijn dan het gemiddelde pleegkind. In een gezinshuis wonen gezinshuisouders met meerdere geplaatste kinderen en soms ook eigen kinderen. Gezinshuisouders zijn beroepsopvoeders die 7 dagen per week 24 uur per dag hun beroep uitoefenen. De gezinshuisouders zijn zelfstandig ondernemer of in dienst van een zorgaanbieder.

Ervaringen uitwisselen

‘Als gezinshuisouder ben je vooral in je eentje aan het werk’, vertelt Harmke Bergenhenegouwen, die vanuit het NJi betrokken is bij het platform. ‘Daardoor komt collegiaal contact en het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en tips niet natuurlijk van de grond. Ook is het begeleiden van gezinshuiskinderen zwaar werk, waardoor mensen niet veel tijd hebben om elkaar op te zoeken. Met dit platform willen we het contact tussen de gezinshuisouders onderling op een laagdrempelige manier vergemakkelijken en hen de kans geven om op elk moment van de dag kennis tot zich te nemen.’

Platform Gezinshuizen Samen Sterk >> 

Bron: nji.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER