Hoe ga je als ouder of als broer/ zus om met een zoon of dochter die autisme heeft? De nieuwe dramaserie van de EO, Het A-woord, vertelt het verhaal van een gezin waar het jongste kind, Sam, autisme heeft. Samen proberen ze als gezin om te gaan met Sams beperking. Ook proberen ze er alles aan te doen om het ‘A-woord’ te vermijden.

De nieuwe serie is vanaf 21 september te zien op NPO 1. Lies Visschedijk, die ook wel bekend is geworden door haar rol als Soof in de gelijknamige serie en film, speelt een van de hoofdrollen in de serie over autisme.

Actrice Lies Visschedijk vertelt over de serie: ‘Dat je zo verschillend bent en dat je soms zo weinig van elkaar begrijpt, is ook een bron van inspiratie. Het leert je om ook op een andere manier naar het leven te kijken. Ik denk dat je een leuker en mooier persoon wordt als je omgaat met iemand waar je weinig van begrijpt maar die je wel wil snappen.’

Naast Lies (Soof, Gooische Vrouwen), Guy Clemens die vader Teun speelt (De Zaak Menten, Doris) en Bart van den Berg bestaat de cast onder andere uit Peter Blok, Aiko Beemsterboer (Vechtmeisje), Marcel Harteveld (Danni Lowinski, SpangaS) en Yootha Wong-Loi-Sing (Oprah-serie Love is).

Bron: jan-magazine.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER