The Happy Game leert kinderen en hun ouders hoe ze hun hersenen kunnen trainen om gelukkig te zijn. Dit gebeurt via het stellen van ludieke interactieve grappige vragen. Deze zijn mede tot stand gekomen door input en feedback van (kinder)psychologen, leraren, geluksprofessoren, ouders en kinderen.

Veel kinderen kampen met angst, stress en depressie als gevolg van corona. Nu weten we dat maar liefst 40% van ons geluk wordt bepaald door het trainen van onze hersenen. Met andere woorden: geluk kun je trainen. Zo ontstond het idee voor The Happy Game: een familie bordspel dat kinderen, hun ouders/begeleiders en leraren laat ervaren hoe je geluk kunt trainen.

Al spelend train je op een positieve en leuke manier je hersenen om gelukkig(er) te zijn. Spelers worden door middel van grappige leerzame vragen en opdrachten uitgedaagd om met elkaar te leren waar je gelukkig van wordt.

Het spel bestaat uit acht thema’s:

  1. Dankbaar & Vergeven
  2. Creativiteit & Lachen
  3. Affectie & Aanraking
  4. Vrijheid & Positief denken
  5. Gezondheid & Natuur
  6. Zingeving & Doelen stellen
  7. Samenzijn & Verbinding
  8. Verdriet & Tegenslag.

Alle thema’s zijn gebaseerd op geluk en het trainen van weerbaarheid. Gelukservaringen zijn onderverdeeld in acht gekleurde themakaarten. Loop over het bord, geniet van de opdrachten, verzamel alle acht de thema-opdrachtkaarten op het bord met een uil erop, kom als eerste over de finish en je bent een wijzer en gelukkiger persoon. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 personen van 7 tot 107 jaar.

The Happy Game wordt gelanceerd op 20 maart 2021, de International Day of Happiness van de Verenigde Naties waarop de VN ieder jaar extra aandacht wil vragen voor welbevinden en geluk in de wereld.

Profiteer nu van de speciale Early Bird aanbieding: €27,95 i.p.v. €31,95

Wel vragen de bedenkers je om even geduld te hebben. Door covid is het enorm druk bij de producenten van puzzels en spellen en dat zorgt helaas voor langere levertijden. Het ziet er naar uit dat The Happy Game half juni 2021 geleverd kan worden.

www.thehappygame.org

Zie ook:
Spel verbindt via schatkist vol verhalen

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER