Vluchtelingenkind in armen vader

Veel vluchtelingengezinnen hebben baat bij informele opvoedondersteuning. Het is van belang dat de interventies op dit gebied goed aansluiten op de vragen van nieuwkomers. Daarom hebben Pharos, het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en JSO een handreiking ontwikkeld.

De handreiking, in combinatie met een draaiboek en presentatie voor een themabijeenkomst, zijn bedoeld voor coördinatoren om ‘hun’ vrijwilligers te scholen. Hierdoor komen vrijwilligers goed beslagen ten ijs en kunnen ze veel beter aansluiten op de situatie van vluchtelingen.

>> Download Handreiking informele opvoedondersteuning vluchtelingengezinnenHandreiking informele opvoedondersteuning vluchtelingengezinnen

Meer weten?
|Wilt u meer informatie over de handreiking of het draaiboek voor trainingen? Neem dan contact op met Klaas Kooijman van het NJi via k.kooijman@nji.nl of Lia Kleijweg, adviseur JSO.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER