Vaak zijn allerlei naasten in het netwerk rondom het kind actief. Van de grootouders tot de sportleraar en van de ouders van vriendjes tot vrienden van de ouders. Zij vormen een grote versterker voor de formele jeugdhulp en jeugdbescherming. Met een e-magazine willen de Branches Gespecialiseerde Zorg voor de Jeugd (BGZJ) voorbeelden delen, inspireren en nieuwe initiatieven belichten.

Naasten vangen een kind mentaal of fysiek op, vormen de mentor voor een jongere of leren ouder(s) sterker in hun schoenen staan. Die belangrijke naasten voelen vertrouwd voor de kinderen, maar een gerichte samenwerking met professionals is vaak nog even wennen. De ondersteuning van ouders én hun netwerk is een kerntaak van iedere hulpverlener. Het inzetten van belangrijke naasten is dan ook een bewuste keuze om de hulpverlening te versterken. Het is daarom opgenomen in de richtlijnen voor jeugdhulp.

Lees hier het e-zine ‘Ingeschakeld’

Bron: jeugdzorgnederland.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER