Sinds 2011 verzorgt Yol Kuijer, samen met drie collega’s, coachingsgesprekken en workshops voor ouders van jonge kinderen die middels de hielprik de diagnose Cystic Fibrosis (CF) kregen. Dit gebeurt in opdracht van de NCFS coaching. Deze ‘Coaching na de diagnose’ is speciaal ontwikkeld voor ouders die behoefte hebben aan een steuntje in de rug.

De NCFS biedt een aantal gesprekken aan met een professionele coach die handvatten geven om beter om te kunnen gaan met deze ingrijpende verandering in je leven. Ouders komen in aanmerking voor coaching als de diagnose CF bij je kind is gesteld.

Invalshoeken zijn:

  • Hoe verwerk ik dat mijn kind de diagnose CF heeft gekregen?
  • Mijn partner gaat er heel anders mee om dan ik, hoe kunnen we samen sterk staan?
  • Hoe kan ik mijn kind steunen?
  • Wat vertel ik hierover aan mijn familie en vrienden, of de kinderopvang? Wat vertellen we aan zijn broertje of zusje?

Ouders kunnen zich aanmelden voor een eerste (kennismakings)gesprek. De gesprekken zelf, in totaal vier stuks, vinden bij hen thuis plaats. Daarnaast kunnen ouders deelnemen aan een workshop met andere ouders.

Er zijn geen kosten verbonden aan de coachingsgesprekken en de workshops. De NCFS draagt de kosten.

Lees verder >

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER