De Universiteit van Amsterdam doet, in samenwerking met Basic Trust, onderzoek naar de relatie van vaders met hun kind van 2 t/m 5 jaar. Hiervoor zoekt men vaders die een vragenlijst willen invullen. Doel is de kwaliteit van de relatie tussen kind en opvoeder in kaart te brengen. 

De relatie tussen kinderen en hun opvoeders is belangrijk voor kinderen om zich veilig te voelen. Zij weten dat de opvoeders er voor hen zijn en dat zij op hen kunnen vertrouwen. Een kind heeft een goede relatie met zijn of haar opvoeders nodig om de wereld te kunnen ontdekken en van hieruit zelfstandig te worden. Als er problemen zijn in de relatie tussen kinderen en hun opvoeders, dan is het belangrijk deze vroegtijdig te ontdekken.

Vrijwilligheid

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en er zijn geen persoonsgegevens voor nodig. Voor het invullen van de vragenlijsten, dat ongeveer 10 minuten kost, ontvangt men een cadeaubon van € 10,-.

Huisbezoek

Daarnaast is het onderzoeksteam op zoek naar vaders die aanvullend nog willen meedoen aan een huisbezoek (max 1,5 uur) om de ouder-kindinteractie te observeren. Hiervoor krijgt men een cadeaubon van 40 euro.

Naar de vragenlijst

Kent u vaders die hieraan zouden meewerken? Wijs hen dan op de vragenlijst, klik hier.

Is men ook geïnteresseerd in het huisbezoek, dan kan dat aan het eind van de vragenlijst worden  aangeven.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER