Home-Start en Home-Start+ ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Doel van het programma is het vergroten van het zelfvertrouwen van ouders en het versterken van hun sociale relaties versterken. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal.

Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met ten minste één kind tot 7 jaar. Home-Start+ doet hetzelfde voor gezinnen met ten minste één kind in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Door de ondersteuning proberen Home-Start en Home-Start+:
– te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen;
– het zelfvertrouwen van ouders te vergroten
– de sociale relaties van ouders te versterken
– gezinnen aan te moedigen om efficiënt gebruik te maken van beschikbare diensten, voorzieningen en regelingen.

In een filmpje wordt de werking van het programma toegelicht. Home-Start wordt inmiddels in 130 gemeenten aangeboden en Home-Start+ per 1 januari 2016 op 27 locaties. Ruim 2750 gezinnen worden gemiddeld een dagdeel per week ondersteund door 2650 ervaren en getrainde vrijwilligers.

Home-Start is een evidence based programma: wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het programma werkt. Ouders voelen zich prettiger en gaan positiever met hun kinderen om. Lees hier meer over onderzoek naar Home-Start.

Meer weten?
Ga voor meer informatie over het programma naar de website van Homestart.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER