Het is ongebruikelijk en misschien wel taboe om te praten over de kwetsbaarheid en complexiteit van opvoeden en de dingen die daarin misgaan. In de film ‘De schaduwkanten van het ouderschap’ zijn ouders aan het woord over hun worstelingen met en moeilijke kanten van hun ouderschap.

De academische werkplaats C4Youth, het lectoraat integrale aanpak kindermishandeling, leernetwerk VONK en de gemeente Groningen nodigen iedereen van harte uit om 15 november aanwezig te zijn bij de aftrap van de Week tegen Kindermishandeling. In een gevarieerd programma gaan onder meer kinderombudsman Margrite Kalverboer en de wethouder Jeugd van de gemeente Groningen met elkaar het gesprek aan over de moeilijke kanten van opvoeding.

De schaduwkanten van het ouderschap’

Belangrijk moment in de lancering van de film ‘De schaduwkanten van het ouderschap’. Na de vertoning volgt een gesprek met de zaal via een panel onder leiding van dagvoorzitter Menno Reijneveld. Bekijk hier het volledige programma en een beschrijving van de zes workshops die ’s middags worden aangeboden..

Veilig opgroeien van kinderen is een belangrijk thema bij de overheid en professionele organisaties en daar wordt op allerlei manieren prioriteit aan gegeven. Maar ‘gewoon’ praten over het grootbrengen van kinderen en de relatie met veiligheid doen we niet gemakkelijk. Deze film is gemaakt om de drempel te verlagen om het gesprek met elkaar aan te gaan over de schaduwkanten van ouderschap.

Conferentie

De conferentie, met dezelfde titel als de film, vindt plaats op vrijdag 15 november 9.00-15.30 in Groningen. Aanmelden kan bij Nadine Emmens: N.Emmens@student.rug.nl. Het aantal deelnemers is gelimiteerd, dus meldt u snel aan als u verzekerd wilt zijn van deelname!

Meer weten?

Meer informatie over de conferentie vindt u in de ‘Uitnodiging‘.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER