Gezinnen met meervoudige en complexe problemen kenmerken zich door een opeenstapeling van vaak chronische problemen. Deze spelen meestal zowel op sociaal-economisch als psychosociaal gebied en beïnvloeden elkaar. Een expertisecentrum brengt alle kennis en kunde bij elkaar, inclusief aandacht voor opleidingsmogelijkheden.

Eerdere vormen van hulpverlening hebben bij deze gezinnen veelal niet geleid tot een duurzaam effect. Zowel vanuit bestuurlijk (gemeenten; organisatieniveau van instellingen) als op uitvoeringsniveau is er grote behoefte aan kennis en vaardigheden omtrent de doelgroep.

Er bestaan geen eenvoudige oplossingen voor de problematiek van deze gezinnen. Een brede zienswijze en aanpak zijn belangrijk. Het genereren, bundelen, verspreiden, opleiden en implementeren van wetenschappelijke en praktijkkennis met betrekking tot deze gezinnen is essentieel. Dit is dan ook de hoofddoelstelling van het Expertisecentrum Gezinnen met meervoudige en complexe problemen (GMCP). Het centrum is gesitueerd onder de vleugels van de Rijksuniversiteit Groningen, Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en is een samenwerking tussen de Basiseenheden Orthopedagogiek en Sociologie. Er wordt nauw samengewerkt met het UMCG. Samenwerkingspartners zijn Molendrift en WIJ Groningen. Een filmpje zet de meerwaarde van het centrum in een notendop op een rij.

Lees verder op rug.nl >>

Zie ook:

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER