Hoe ga je als hulpverlener om met ouders, en zeker met ouders die zich niet gehoord voelen of boos zijn? Tijdens de workshop Bejegening komt dit uitgebreid aan de orde. De ervaringsdeskundige ouders geven de workshop in samenwerking met LOC Jeugd.

De workshop bestaat uit rollenspel. Ervaringsdeskundige ouders spelen de rol van ouder en de studenten zijn de jeugdprofessional. Bij het napraten geven de ouders veel praktische tips die vaak niet in de boeken staan.

Enthousiaste studenten

In november werd deze workshop aan 4e-jaars studenten van de minor Jeugd bij Avans Hogeschool gegeven. De studenten van Avans waren enthousiast over de workshop, zo blijkt uit hun reacties: ‘Fijn om met de ouders te oefenen.’ ‘Door de echte ervaringen van de ouders nam ik het serieuzer.’ ‘Veel geleerd!’

Ook interesse?

Heeft jouw opleiding of instelling in de jeugdhulp of jeugdbescherming, ook interesse in een workshop Bejegening? De ervaringsdeskundige ouders geven de workshop in samenwerking met LOC Jeugd. Neem voor meer informatie of een afspraak contact op met Tina Bakker, adviseur Jeugd, via t.bakker@loc.nl of 030 284 32 00.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER