Triple P niveau 3 is een gerichte opvoedtraining voor ouders van 0- tot 18-jarigen die advies of vaardigheidstraining willen. Centraal staan specifieke opvoedvragen. De training is nu erkend als effectief volgens eerste aanwijzingen.

Het programma Triple P is erop gericht de kennis, de vaardigheden en het zelfvertrouwen van ouders te verbeteren. Dit doet zij door ouders informatie en steun op maat te bieden. Dit gebeurt op vijf niveaus van toenemende intensiteit.

Triple P niveau 3 is een gerichte opvoedtraining voor ouders met opvoedvragen die advies of vaardigheidstraining willen. Er zijn twee versies, voor ouders van kinderen tot 12 jaar en voor ouders van tieners.

De training is zowel beschikbaar als individueel als groepsaanbod. De training helpt ouders een gerichte opvoedaanpak te ontwikkelen om met enkelvoudig probleemgedrag of een vaardigheidstekort om te gaan. Het gaat bijvoorbeeld om slaapproblemen, driftbuien, alleen leren eten, zindelijkheid en ’s nachts in bed blijven. Ouders worden getraind in de toepassing van positieve opvoedstrategieën zodat zij leren om te gaan met veel voorkomende problemen. De interventie stimuleert een daadkrachtige en consistente aanpak van ongewenst gedrag door samenwerking tussen partners te bevorderen. Ook leren ouders strategieën voor disciplinering toe te passen die niet schadelijk zijn voor kinderen.

Het individuele aanbod bestaat uit vier gesprekken van vijftien tot dertig minuten. Het groepsaanbod bestaat uit een workshop van ongeveer twee uur over een veelvoorkomend gedragsprobleem.

Toelichting oordeel Erkenningscommissie

De commissie vindt Triple P niveau 3 een mooie interventie die helder beschreven is. Voor de gehele doelgroep geeft het onderzoek eerste aanwijzingen voor effectiviteit van Triple P niveau 3. Voor de leeftijdsgroep 9 tot en met 11 jaar ziet de commissie bovendien goede aanwijzingen voor effectiviteit.

Meer informatie

Uitgebreide beschrijving Triple P niveau 3 >>

Meer weten?

Bron: nji.nl

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER