Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor de opvoeding en de rol van de vader? En wat voor effect heeft het thuiswerken op hun vaderschapsrol? Door middel van een enquête wil het Verwey-Jonker Instituut inzicht krijgen in de antwoorden op deze vragen.

Traditionele scheidslijnen als thuis en werk lopen door elkaar heen sinds de eerste persconferentie met ‘slimme lockdown’ maatregelen werden aangekondigd. Als gevolg hebben gezinnen hun ritme en regelmaat radicaal moeten omgooien. Van kantoor naar thuiswerken en van school naar thuisles is het nieuwe motto.

Het Verwey-Jonker Instituut heeft de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar ontwikkeling- en opvoedingsvraagstukken. Met de intreding van Covid 19 en de maatregelen van de overheid is er in veel gezinnen een abrupte nieuwe verdeling ontstaan rondom de (primaire) zorgtaken voor kinderen.

Vragenlijst voor (stief)vaders

Hoe vinden vaders het om thuis te werken? En wat voor effect heeft het op hun vaderschapsrol? Wat betekent het voor hun arbeidsproductiviteit? Voeren ze nu meer primaire zorgtaken uit en hoe beleven ze dat? Met als belangrijke hamvraag: wat zou je willen ná de coronamaatregelen?

De anonieme vragenlijst is bedoeld voor vaders en stiefvaders die in een gezin/huishouden samen met een vrouw/partner en één of meerdere minderjarige kinderen leven. Meedoen? Klik dan hier om naar de enquête te gaan.

Het Verwey-Jonker Instituut zal de binnengekomen antwoorden analyseren en met de data een artikel en/of beknopte publicatie schrijven. Als u vragen heeft over de vragenlijst of over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met onderzoeker Noël Koster, via NKoster@verwey-jonker.nl en 030-2303253.

Bron: verwey-jonker.nl

 

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER