De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Drie thema’s staan centraal: 1. Staan en Opvallen, Stap voor Stap, en 3. Uitdagen(d). Het is mogelijk om vóór 31 januari 2020 op je favoriete thema te stemmen. 

In 2020 is de week van maandag 5 oktober tot en met zondag 11 oktober. Tijdens de Week kun je in heel Nederland workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken.

Staan en opvallen

Hoewel de maatschappelijke druk toeneemt, zijn ouders bovenal weerbaar en veerkrachtig. Welke factoren zorgen nou dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? Want wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het ook vaak goed met het kind. Opvoeden is hard werken, soms met vallen en opstaan. Maar het is vooral ook genieten. Daarom zeggen we ‘Staan en Opvallen’.

Stap voor Stap

Opvoeden is een uitdaging. Wat heeft mijn kind nodig? Doe ik het wel goed? Weet ik wel genoeg over opvoeding? Het zijn legitieme en kwetsbare vragen van ouders. Stap voor Stap biedt de mogelijkheid om samen met ouders te kijken wat ‘goed’ is. Net als een kind ‘stap voor stap’ leert lopen, leert een ouder ‘stap voor stap’ opvoeden.

Uitdagen(d)

Uitdagingen zijn leuk, spannend en je kunt er onwijs veel van leren. Opvoeden is zo’n uitdaging. Het is soms spannend en het daagt je altijd uit om iets nieuws te bedenken. Boven alles is opvoeden ook gewoon heel leuk. Ga jij samen met (andere) ouders de uitdaging aan?

Website ‘Week van de Opvoeding’ >

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER