Er is een nieuw, digitaal e-learning pakket voor professionals die gezinnen ondersteunen bij scheiding en gezinstransities. Centraal staat de impact van het scheidingsproces op het gezins- en familiesysteem.

Het digitale pakket helpt professionals in de eerste lijn om zich in te leven in de verwarring, de verschillende perspectieven van de gezinsleden en de conflicten die kunnen opduiken. De e-learning bouwt verder op het boek Een week mama een week papa? – Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben. Tijdens de vele lezingen en bijscholingen die Claire gaf over dit boek, merkte ze dat er veel behoefte was naar nog meer kaders en tools. Daaruit groeide het idee om deze informatie nog meer hands-on en toegankelijker te verspreiden via een e-learning pakket.

Claire Wiewauters en haar collega-onderzoekster Sibille Declercq ontwikkelden het pakket, in samenwerking met Nele Travers van EXPOO en met de steun van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid. Het pakket zal gratis beschikbaar zijn via de websites van het Vlaamse Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee) en van EXPOO.

Online presentatie

De online presentatie van dit e-learning pakket vindt plaats op woensdag 23 september 2020, van 10.00 tot 11.30 uur.

Kathleen Emmery, coördinator van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee), en Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, zullen de doelstelling van het project toelichten. Projectverantwoordelijke Sibille Declercq toont de mogelijkheden van het pakket, waarna ze samen met Claire Wiewauters in gesprek gaat met Hilde De Vadder van het Huis van het Kind in Leuven, en Ilse De Block, directeur bij vzw De Keerkring en de Opvoedingslijn, die het praktische nut ervan voor het werkveld zullen duiden. Via de chat kan je als deelnemer live reageren of vragen stellen.

Praktisch

Deelname is gratis; inschrijven kan vooraf via een mailtje naar kcgezinswetenschappen@odisee.be, maar je kan ook op het moment zelf aanhaken via deze link.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER