Er is een nieuw, digitaal e-learning pakket voor professionals die gezinnen ondersteunen bij scheiding en gezinstransities. Centraal staat de impact van het scheidingsproces op het gezins- en familiesysteem.

Het digitale pakket helpt professionals in de eerste lijn om zich in te leven in de verwarring, de verschillende perspectieven van de gezinsleden en de conflicten die kunnen opduiken. De e-learning bouwt verder op het boek Een week mama een week papa? – Wat kinderen bij een scheiding écht nodig hebben. Tijdens de vele lezingen en bijscholingen die Claire gaf over dit boek, merkte ze dat er veel behoefte was naar nog meer kaders en tools. Daaruit groeide het idee om deze informatie nog meer hands-on en toegankelijker te verspreiden via een e-learning pakket.

Claire Wiewauters en haar collega-onderzoekster Sibille Declercq ontwikkelden het pakket, in samenwerking met Nele Travers van EXPOO en met de steun van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin van de Vlaamse overheid. Het pakket zal gratis beschikbaar zijn via de websites van het Vlaamse Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee) en van EXPOO.

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER