Een goede pedagogische basis draagt bij aan een positieve ontwikkeling van kinderen. Het kennisnetwerk opvoeden en ouderschap, opgericht door het Nederlands Jeugdinstituut, helpt om deze basis te verstevigen.

Het kennisnetwerk bestaat momenteel uit tien gemeenten en is inmiddels een jaar actief. Deelnemers bundelen hun krachten, delen voorbeelden en leggen werkbezoeken af. Zo profiteren ze van elkaars ervaring.

Inspiratie

De bijeenkomsten blijken zeer waardevol. Dit beaamt ook Gerda de Groot, coördinator bij CJG Leiden en sinds de start lid van het kennisnetwerk. “Het thema ouderschap interesseert mij enorm. Tijdens het kennisnetwerk spreek je andere gemeenten over hoe je met een beperkt budget op een creatieve manier beleid kan vormgeven. Ook krijg je inspiratie over hoe je het thema ouderschap kunt agenderen in je eigen gemeente.”

Aanmelden

Ben je beleidsmedewerker bij een gemeente of coördinator bij een Centrum Jeugd en Gezin? Geef je op en e-mail e.vanbeekhoven@nji.nl. Deel je kennis en ervaring, en leer van goede voorbeelden samen met andere gemeenten.

Bron: NJI

 

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER