De druk op gezinnen is veel te hoog, stellen de BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Hun documentaire ‘Ticket to the tropics’ agendeert de toenemende druk op ouders. Grootouders, ouders én kinderen vertellen hierin hoe het écht met ze gaat. Het doel van de film is om het gesprek op gang te brengen over de stress die gezinnen ervaren.

Nederland wordt internationaal gezien als voorbeeld voor andere landen. Steeds weer lezen we in de krant dat Nederlanders tot de gelukkigste en welvarendste mensen ter wereld behoren.

Taboe doorbreken

Dit beeld belicht slechts een zijde van de medaille. Naast de toenemende welvaart is er sprake van steeds meer vechtscheidingen, een groter wordende ongelijkheid tussen man en vrouw, meer kinderen met psychische klachten en een schrikbarend aantal burn-outs onder hun ouders. Een beeld dat volgens BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid onvoldoende belicht wordt. Dit blijkt ook uit recent onderzoek. Met de documentaire ‘Ticket to the tropics’ willen de BV Familie en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid het taboe doorbreken dat het alleen maar fantastisch met gezinnen gaat.

Aftrap Week van de Ouders

De première van de documentaire ‘Ticket to the tropics’ over de druk op ouders anno nu vormt de aftrap van de Week van de Ouders. Daarnaast worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals de uitreiking van het Familiedier – een prijs voor bedrijven die gezinnen wél in het vizier hebben – en diverse activiteiten voor professionals in de jeugdgezondheidszorg.

Trailer en documentaire

Bekijk de trailer hier; de gehele documentaire is te bekijken via de website van de BV Familie, klik hier

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER