partnergeweld

In kwetsbare gezinnen is als gevolg van de coronacrisis weinig veranderd: ook tijdens de lockdown is in ruim de helft van de gezinnen sprake van veelvuldig ernstig geweld tegen kinderen en/of tussen partners. Het merendeel van deze gezinnen heeft wel dringend hulp nodig.

Dat blijkt uit onderzoek van Verwey-Jonker Instituut, met steun van Augeo Foundation, naar de gevolgen van de coronacrisis bij gezinnen die al een jaar vanwege huiselijk geweld in beeld zijn. Dat er weinig veranderingen te zien zijn, komt mogelijk doordat gezinnen voordat de maatregelen ingingen al veel stress ervoeren en geïsoleerd leefden. Mogelijk is daarvoor voor hen het verschil met voor de lockdown niet zo groot als voor gezinnen waar geen huiselijk geweld speelt. Een aantal ouders ervaart wel meer stress tijdens de lockdown, maar andere ouders geven juist aan dat er meer rust is in de thuissituatie: gezinsleden leren elkaar beter kennen en meer te vertrouwen. Met name bij tieners zijn er meer positieve gezinsrelaties ontstaan, minder onveiligheid en zijn klachten afgenomen.

Naar de samenvatting van de onderzoeksbevindingen >>

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER