Het is belangrijk dat moeders goede ondersteuning krijgen voor, tijdens en na de geboorte van hun kind: tijdens de eerste 1000 dagen. Zeker als hun situatie kwetsbaar is… Maar dat geldt ook voor vaders. Inspiratie biedt Pharos met de webpagina ‘En de vader?’.

Betrokken vaders zorgen voor een kansrijke start voor hun kinderen, zeker in de eerste 1000 dagen van het leven. Zij zorgen voor veerkracht en balans in het jonge gezin. Ze bepalen zelf hoe hun betrokkenheid eruit ziet en hoe ze hun rol willen vervullen. Als ze zich daarin gezien en gesteund voelen, helpt dat hen bij hun unieke rol. Daar wordt iedereen beter van: het kind, de moeder en de vaders zelf. Op de Pharos-website komen zowel vaders als zorgprofessionals aan het woorden.

Vaders zelf aan het woord

Vier portretten van vier vaders: recht in de camera vertellen zij openhartig over de waarde van vaderschap, een beeld dat mede gevormd werd door hun eigen vader.

Bevlogen experts

Nederland telt een aantal bevlogen experts die zich inzetten voor de betrokkenheid van vaders. Zij vertellen waarom dat zo belangrijk is en hoe je vaders kunt ondersteunen bij het oppakken van hun rol in de eerste 1000 dagen.

Lees meer

Lees verder op pharos.nl >>

Zie ook:

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER