Autisme bij ouders kan de opvoeding in negatieve zin beinvloeden. Tegen welke problemen kunnen deze vaders en moeders aanlopen?  Deze vraag vormt het thema van AutismeTV op maandag 12 maart.

Autisme bij een moeder en/of vader kan het functioneren als ouder beperken. Ook kan daardoor de ontwikkeling van het kind ongunstig worden beïnvloed. Zeker wanneer er problemen zijn bij het verplaatsen in de ander. Ook de partnerrelatie wordt op de proef gesteld.

Maandag 12 maart om 20.00 uur vormt autisme en opvoeding het thema van AutismeTV. Centrale gast in deze uitzending is Nanda Tak. Ze is psychiater in opleiding en doet onderzoek naar de ouder-kind relatie bij ouders met ASS. Ook te gast is GZ-psycholoog Margot Versteijne. Ze begeleidt oudergroepen bij dr. Leo Kannerhuis.

De uitzending wordt gelardeerd met fragmenten uit een videogesprek met een moeder met autisme met twee zoons. Kijkers kunnen ook vragen stellen via de live chat

AutismeTV >>

autisme

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER