Het heeft zelden zin om kinderen los van hun ouders te behandelen. Dat zeggen Femy Wanders en Jessica Vervoort in de nieuwe aflevering van de podcastserie #StroomOP. Zij wijzen erop dat kinderen met problemen vaak ouders hebben die ook hulp kunnen gebruiken. Problemen los je niet op als je de context negeert waarin ze ontstaan. Samen en gelijktijdig behandelen dus.

StroomOP onderzoekt in een achtdelige podcastserie hoe kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen krijgen. In acht afleveringen vertellen bevlogen professionals hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. Vandaag beter dan gisteren, en morgen beter dan vandaag.

De titel van de nieuwe aflevering is ‘Kinderen en ouders behandel je samen’. Aan het woord zijn Femy Wanders (klinisch psycholoog, behandelaar bij Accare) en Jessica Vervoort (orthopedagoog-generalist bij Koraal en onderzoeker).

Beluister de podcast >>

 Bron: brancheszorgvoorjeugd.nl

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER