Het Expertisecentrum William Schrikker heeft de app ‘Aanpak bij Complexe Scheidingen’ gelanceerd. De app is ontwikkeld voor iedereen die ouders en/of kinderen in een echtscheidingssituatie ondersteunt.

In de app is de doorontwikkelde Aanpak bij Complexe Scheidingen te raadplegen. Dankzij infographics en een zoekfunctie kunnen professionals snel informatie vinden die ze nodig hebben. Ook is in de app het juridisch kader toegevoegd en zijn relevante documenten opgenomen in de bijlage. De app is te downloaden via de Google Play Store en nu ook beschikbaar op de iPhone.

Aanleiding

Vanuit de Raad voor de Kinderbescherming en de Gecertificeerde Instellingen komen sinds enige jaren duidelijke signalen binnen dat het aantal ondertoezichtstellingen met complexe scheidingsproblematiek blijft toenemen. De cijfers liegen er dan ook niet om. Het rapport ‘Scheiden? En de kinderen dan?’ van André Rouvoet beschrijft het probleem als volgt:

  • 70.000 thuiswonende kinderen per jaar maken mee dat hun ouders uit elkaar gaan;
  • 16.000 kinderen hebben ernstige last van de gevolgen van de scheiding;
  • 7.200 scheidingen kunnen getypeerd worden als conflict- of vechtscheidingen;
  • 60% van de jongeren in de jeugdbescherming komen uit een scheidingssituatie.

Dit is een van de redenen dat we de ‘Aanpak bij Complexe Scheidingen’ doorontwikkeld hebben en vanuit deze doorontwikkeling een handige app hebben gemaakt. De app is ontwikkeld door het Expertisecentrum William Schrikker in samenwerking met alle Gecertificeerde Instellingen (GI’s) in opdracht van Jeugdzorg Nederland.

Doorontwikkeling en podcasts

In de uitvoering van de doorontwikkeling van de ‘Aanpak bij Complexe Scheidingen’ zijn professionals en cliënten van alle GI’s betrokken. Zij hebben input geleverd, zijn bevraagd tijdens interviews en/of hebben een concrete bijdrage geleverd aan de resultaten. Het (door)ontwikkelen van een aanpak heeft een belangrijke functie: het moet toepasbaar zijn voor de gebruikers. Daarop zijn de app en een reeks podcast uitgebracht voor professionals.

Beluister de podcastreeks op williamschrikker.nl >>

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER