William Schrikker Gezinsvormen presenteert haar nieuwe animatie ‘Altijd een thuis’. Deze belicht de diensten van de organisatie voor kinderen met een beperking en kinderen van ouders met een beperking.

Thuis in het eigen gezin met behulp van onze opvoedondersteuning zolang de veiligheid van het kind dat toelaat. En anders (tijdelijk) een thuis bij een liefdevol pleeggezin of in een gezinshuis. Hiermee geeft Wiliam Schrikker Gezinsvormen SGV invulling aan haar missie om kwetsbare kinderen zo veilig, gezond en kansrijk mogelijk te laten opgroeien in een gezinsvorm. De animatie is gemaakt om de uitgebreide dienstenportfolio helder uit te leggen.

Bekijk de animatie >

De tekst van de animatie luidt als volgt:

Dit is Misja. Haar moeder Sonja heeft een licht verstandelijke beperking, daarom gaat het thuis niet altijd goed. Op school is Misja vaak somber en teruggetrokken. Haar meester merkt dat op en schakelt hulp in. Wij zijn William Schrikker Gezinsvormen, zorgprofessionals met prachtig werk: we ondersteunen ouders zoals Sonja in de opvoeding, zodat kinderen zoals Misja zo veilig, gezond en kansrijk mogelijk opgroeien.

Met Sonja bespreken we hoe het thuis gaat en wat er nodig is. We luisteren en kijken goed, ook naar de mogelijkheden die Sonja wel heeft. Met onze begeleiding versterken we de opvoedvaardigheden van Sonja. We betrekken haar netwerk daarbij. Zo vergroten we het probleemoplossend vermogen van Sonja. Als ze tegen iets aanloopt, kan ze nu hulp vragen in haar omgeving: aan vrienden, de buurvrouw of aan professionals bijvoorbeeld. Dankzij onze uitgebreide ervaring in het samenwerken met mensen met een licht verstandelijke beperking, sluit onze ondersteuning goed aan op Sonja’s situatie.

Omdat wij ook pleegzorg bieden, kunnen we als dat nodig is ook andere vormen van steun inzetten. Zo zou Misja in het weekend bij pleegouders kunnen verblijven om Sonja te ontlasten. Misja kan dan ook even in een rustige omgeving zijn. Zo zorgen we er samen voor dat Misja een veilig thuis heeft. Dit doen we voor kinderen zoals Misja, met ouders met een licht verstandelijke beperking, en voor kinderen die zelf een beperking hebben.

Wanneer de situatie bij ouders tijdelijk of langdurig niet houdbaar is, bieden we een thuis in een gezinshuis of bij pleegouders. Een gezinshuis is bedoeld voor kinderen die professionele zorg in huis nodig hebben. In onze gezinshuizen wonen maximaal vier kinderen samen met twee ouders, waarvan er één een relevante zorgachtergrond heeft. Zo kunnen deze kinderen ook opgroeien in een huiselijke sfeer met een gezinsleven.

Bij William Schrikker Gezinsvormen investeren we continue in de ontwikkeling van nieuwe kennis. Zo onderzoekt ons expertisecentrum nieuwe methodieken en draagt het bij aan kennisontwikkeling. Dit stelt ons in staat om hulp zo tijdig, kortdurend en zo licht als mogelijk aan te bieden. Dichtbij huis en zo gewoon mogelijk vormgegeven. Dat is onze bijdrage aan een kansrijke opvoeding. William Schrikker Gezinsvormen: altijd een thuis.

Bron: williamschrikker.nl

 

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER