Minister De Jong

Professionals die met jongeren en hun ouders werken, hebben soms te maken met heftige extremistische ideeën. Hoe ga je daarmee om? Voor hulp en advies kunnen zij voortaan aankloppen bij het nieuwe landelijke Platform JEP. Op donderdag 8 februari werd het platform officieel geopend door minister Hugo de Jonge (VWS) samen met Naïma Azough (voormalig speciaal rapporteur preventie extremisme).

In 2017 constateerde speciaal rapporteur Naïma Azough in haar rapport Weerbare jongeren, weerbare professionals dat veel mensen die met jongeren werken, soms niet goed weten wat ze moeten doen en met wie ze kunnen overleggen. Zij adviseerde ook om kennis, kunde en interventies te delen. Dat gebeurt nu via het Platform JEP (www.platformjep.nl) en via de JEP Advieslijn (070 – 333 4558) waar experts luisteren en adviseren.

Voor wie is JEP er?

De advieslijn JEP (Jeugd preventie Extremisme en Polarisatie) en het Platform JEP zijn er voor alle professionals, vrijwilligers en bestuurders die direct met en voor jongeren werken, zoals jongerenwerkers, jeugdhulpverleners, ggz-professionals, maatschappelijk werkers, onderwijsprofessionals, wijkagenten, gemeenten en vertegenwoordigers van religieuze organisaties, sportverenigingen of culturele organisaties.

Bekijk hier het filmpje: JEP in 60 seconden!

Partners

Platform JEP is een project van de Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. JEP werkt nauw samen met het Familiesteunpunt Radicalisering (Landelijk Steunpunt Extremisme), het Nederlands Jeugdinstituut en de Stichting School & Veiligheid. Het Platform is opgezet in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

------
Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond ouderschapskennis en –ondersteuning

LAAT EEN REACTIE ACHTER